ZA TANKI STRUK: 6 trikova kako UBRZATI topljenje sala na trbuhu

Da bi gubitak kilograma bio uspješan, dobro se poslužiti nekim trikovima koji, osim što umanjuju osjećaj gladi, ubrzavaju metabolizam i potiču topljenje masnih naslaga na tijelu.

Pokušavate li izgubiti suvišne kilograme, svakako isprobajte ovih šest provjerenih trikova. Osim što smanjuju osjećaj gladi i želju za nezdravom hranom, ubrzavaju metabolizam kao i topljenje masnih naslaga na tijelu.

1. Svaki dan popijte dvije šalice zelenog čaja jer pomaže u topljenju masnoća u tijelu.

2. Pijte dovoljno vode, najmanje litru i pol na dan, jer je hidratizacija tijela vrlo važna kod svih dijeta. Ona ispire tijelo od nagomilanih otrova.

3. Svakako pokušajte povećati unos željeza u tijelo kroz hranu koja je bogata tim mineralom, primjerice, junetina, zobene pahuljice, zeleno povrće, cikla itd. Željezo je važno za pravilan transport kisika do stanica u tijelu.

4. Jedite više proteina jer pomaže u sagorijevanju masnoća. Hrana bogata proteinima su, recimo, riba i pileće meso.

5. Zabluda je kako treba izbjegavati banane tijekom dijete. Naprotiv, dobro ih je jesti što više. Jedna banana ima skoro 500 miligrama kalija koji ubrzava metabolizam.

6. Ako je ikako moguće, pokušajte smanjiti stres koji osjećate. Naime, hormon stresa – kortizol luči se pojačano tijekom stresnih situacija, a on doprinosi debljanju, posebno nakupljanju masnih naslaga na trbuhu.

Izvor: 24sata.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *